Doček na balkonu, kako je sve počelo: Sa košarkašima je i započela najlepša tradicija Beograda: "Bilo je spontano, bez vibera i interneta, a osećaj... Neopisiv" (foto, video)

Blic 12.09.2023
Doček na balkonu, kako je sve počelo: Sa košarkašima je i započela najlepša tradicija Beograda: "Bilo je spontano, bez…

Beograđani će ponovo imati tu sreću da slave! U 20 časova danas očekuje se izlazak naših srebrnih košarkaša na balkon Starog dvora, a muzički program počinje već u 19.15 na platu ispred. Doček na čuvenom balkonu zgrade Skupštine grada Beograda naših najboljih sportista pretvorio se u tradiciju dugu sada već 28 godina! A i počelo je upravo dočekom košarkaša! Ovo je nešto što nema nijedan drugi grad na svetu, takvu tradiciju, takvu emociju, takvu ideju, takvu energiju! Evo kako je sve zapravo i krenulo.

Nije slutilo da će, u vreme najvećih razaranja, građanskih ratova, sankcija, nemaštine, Jugoslavija u Atini postati prvak Evrope u košarci! Tako je sve počelo leta 1995. godine. Tada je Beograd dočekujući zlatne momke čuveni "balkon" stavio u funkciju koju danas ima. I to traje već 28 godina, bez obzira na to što je zemlja menjala ime, himnu, zastavu. Doček najboljih ostao je isti i pretvorio se u tradiciju. Počelo je od košarkaša i upravo se njima to ponovilo više

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »