Kurti: Mediteranske igre najveći međunarodni događaj u istoriji Kosova

Beta 13.09.2023

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da će za potrebe održavanja Mediteranskih igara 2030. renovirati 10 sportskih objekata, te izgraditi nacionalni stadion, kompleks olimpijskih bazena, teniski kompleks i poligon streljaštva. 

Kurti je podsetio da je prošle nedelje na Skupštini Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara (MKMI) u Grčkoj, Priština zvanično proglašena za domaćina Mediteranskih igara "Priština 2030", napominjući da su dobili priliku da organizuju najveći međunarodni događaj u istoriji Kosova. 

"Prvi put se ovaj događaj organizuje u zemlji bez izlaza na more. Republika Albanija će nam omogućiti da koristimo obalu Drača za sport jedrenja za koji je potreban pristup moru. Ugostićemo preko 5.000 sportista iz 25 država članica Međunarodnog komiteta Mediteranskih Igara, uključujući 18 zemalja iz Evrope, dve iz Azije i pet iz Afrike", rekao je Kurti, prenosi Radio Kim. 

Kosovo i Albanija sa 11 opština među kojima su Priština, Gnjilane, Mitrovica, Đakovica, Prizren, Uroševac, Peć, Glogovac, Srbica, Podujevo i Drač biće centri 23 sportske discipline u okviru Mediteranskih Igara. 

"Biće renovirano 10 sportskih objekata, uključujući Palatu omladine i sporta, izgradićemo četiri nova: Nacionalni stadion, Kompleks olimpijskih bazena, Teniski kompleks i Poligon streljaštva, pet privremenih infrastrukturnih investicija i pet drugih projekata koji su u izgradnji ili na završetku, među kojima su stadion Adem Jašari u Mitrovici i Stadion grada Gnjilana", kazao je Kurti. 

(Beta, 09.13.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »