Milivojević (DS): Protest u subotu od 18.00, šetnja medijskom trasom do RTS-a

Beta 13.09.2023

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da će se naredni protest "Srbija protiv nasilja" održati u Beogradu u subotu, 16. septembra ispred Skupštine Srbije sa početkom u 18.00 sati, a da će protestna šetnja ići "medijskom trasom" do zgrade Radio-televizije Srbije. Milivojević je na konferenciji za novinare tehničkih organizatora protesta protiv nasilja, u Skupštini Srbije rekao i da su "vrlo jasni i konkretni" zahtevi RTS-u predati juče, naslovljeni na direktora RTS-a Dragana Bujoševića i urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića, koji su usmereni na to da Javni medijski servis "bude ono što njegovo ime i govori", a ne "zabranjena zona" za ljude iz opozicije i bilo koga ko kritički razmišlja.

On je kazao da će protestna šetnja ići "poznatom medijskom trasom", od Skupštine Srbije preko Dečanske i Svetogorske do Takovske ulice, gde će stići u 19.30 sati, odnosno u vreme početka Drugog dnevnika, "koji je i dalje zabranjena zona za vesti iz opozicije".

"To nije uslužni servis vladajućih stranaka, to je javni medijski servis", rekao je Milivojević govoreći o RTS-u.

Kako je kazao, na protestu će se obratiti fotograf koji je slikao dosadašnje proteste protiv nasilja, kao i ekološke proteste na Staroj planini, Dragoljub Zamurović.

Milivojević je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da se pravi da "ne razume" zahteve za održavanjem prevremenih parlamentarnih i beogradskih izbora, koje su predstavnici dela opozicije predali na pisarnici Predsedništva.

On je podsetio da je Vučić 2. jula kazao "kad god opozicija bude tražila raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i njihovo odrzavanje, on će istog dana kad primi takav zahtev to i da uradi'".

"Najveća politička kukavica u istoriji Srbije i dalje se pravi da ne razume zahteve koje smo mu predati. Jeftinim spinovima pokušava da kaže da ne razume šta mi tražimo. Mi zahtevamo momentalno raspisivanje vanrednih parlamentalnih i beogradskih izbora, i njihovo održavanje do kraja godine", rekao je Milivojević.

(Beta, 09.13.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »