Radaković u Markeru: Odluka Kurtija da bukvalno uništi Briselski sporazum, potrebno aktivnije učešće SAD u pregovorima (VIDEO)

Insajder 14.09.2023  |  Insajder
Radaković u Markeru: Odluka Kurtija da bukvalno uništi Briselski sporazum, potrebno aktivnije učešće SAD u pregovorima…

“De fakto i de jure u poslednje dve godine, a pre svega kroz prvu i drugu vladu Aljbina Kurtija svakog dana vidimo sve veću netrpeljivost u odnosu između Srba i Albanaca, kojoj je doprinela ta vlada. S druge strane, preko deset godina nemamo ZSO niti naznake kada će ona biti formirana.“, rekao je Dušan Radaković, izvršni direktor Centra za zastupanje demokratske kulture iz Kosovske Mitrovice u Markeru.

“Prisustvovao sam sastancima sa Eskobarom i Lajčakom na kojima je rečeno da će u aprilu biti formirana ZSO sa ili bez Kurtija. Danas je 14. septembar, a nemamo ni naznake, ni kostur ni statut, niti bilo šta. Zbog rata u Ukrajini je ceo proces oko Kosova malo stavljen sa strane, ali konflikti i eskalacija sukoba u maju pokazali su da se svakog dana u vazduhu osećaju problemi. Mnogo sam očekivao od današnjeg dana, možda da ćemo imati i naznake novih izbora, i ostavke

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »