Uhapšen Podgoričanin zbog kopanja tunela do depoa Višeg suda

Beta 23.09.2023

Predrag Mirotić (31) iz Podgorice danas je uhapšen zbog sumnje da je deo grupe koje je kopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Iz policije je saopšteno da mu se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja putem pomaganja.

{Related:190524}

{Related:190341}

On će uz krivičnu prijavu u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje, navodi se u saopštenju.

Mirotiću je 2020. godine suđeno zbog sumnje da je deo grupe koja je uz pretnju pištoljem opljačkala benzinsku pumpu "Montenegro petrol" na Zabjelu.

Policija je u predmetu "tunel" zbog sumnje da su prokopali tunel, podnela krivične prijave protiv četiri osobe - Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991).

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na jučerašnjoj pres konferenciji je saopštio da su prijave podnete i protiv dve N.N. osobe, dodajući da ima još najmanje pet lica koja su učestvovala u ovoj krivičnoj radnji.

Adžić je kazao da osumnjičeni srpski državljani imaju kriminalnu prošlost i da se nalaze u policijskim evidencijama drugih država.

Lica su po izvršenju krivičnog dela na dan otkrivanja dela napuštila Crnu Goru i to na legalnim graničnim prelazima, kazao je on ne želeći da otkrije podatak u koju od susednih zemalja su osumnjičeni otišli.

Naveo je da su ova lica imala pomagače iz Crne Gore.

"Nisu oni svi učestvovali u iskopavanju tunela, već su neki bili logistika i pružala neku drugu vrstu podrške", kazao je on.

Ministar je pokazao fotografije osumnjičenih, a među dokazima se i našla i lažna lična karta sa imenom Andrijane Marić, na kojoj se videla fotografija žene za koju je kazao da je državljanka Crne Gore i da nije napuštala državu.

"Prema poslednjim podacima postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednim licem iz Višeg suda kao i povezanost ove kriminalne organizacije sa licima koja trenutno borave u UIKS-u a povezana su sa jednom od najorganizovanijih i plantežno najmoćnijom kriminalnom organizacijom u našoj državi", kazao je Adžić.

Nije želeo da otkriva koja je kriminalna grupa u pitanju.

"Reč je o jednoj od najjačih kriminalnih grupa u Crnoj Gori. Vi procenite o kojoj je reč", kazao je Adžić novinarima.

(Beta, 09.23.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »