"Turistička atrakcija kod Čačka za kojom je svet "poludeo"! Srbija dobija svoj prvi "skajvok" vidikovac: "Sada je najisplativije biti meštanin Ovčar Banje"

Blic 25.09.2023
"Turistička atrakcija kod Čačka za kojom je svet "poludeo"! Srbija dobija svoj prvi "skajvok" vidikovac: "Sada je…

Kod Čačka, u Ovčarsko - Kablarskoj klisuri Srbija će uskoro dobiti svoj prvi "skajvok" vidikovac. Investitori smatraju da će se izgradnjom ove adrenalinske sprave Čačak pozicionirati na turističkoj mapi sveta kao jedna od 10 najpoželjnijih destinacija sa skajvok sadržajima. Ako je suditi po iskustvima suseda, gde takva turistička znamenitost postoji već dve godine, u ovom trenutku je u Srbiji najisplativije biti meštanin Ovčar Banje.

Posećenost jedinog sličnog vidikovca u ovom delu Evrope, na Biokovu kod Makarske, opravdava predviđanja Čačana, budući da su oni sa ovom turističkom atrakcijom napravili privredni i turistički bum, a samo prošle sezone zabeležili više od 200.000 poseta skajvoku. Najavljujući investiciju koja bi trebalo ekonomski da revitalizuje ovaj deo Srbije, njeni graditelji obećavaju i nova ulaganja u samu Ovčar Banju u kojoj se danas, nakon uređenja varošice, smeštaj bukira

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »