Šapić: Do kraja 2024. godine radićemo proširenje svih ulica i bulevara gde je to moguće

Beta 26.09.2023

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će do kraja 2024. godine biti rađena proširenja svih ulica i bulevara gde god je to moguće, a naročito na Novom Beogradu, da bi se "povećala protočnost saobraćaja".

Šapić je, prilikom obilaska radova na proširenju Bulevara Zorana Đinđića, rekao da je u okviru takvih proširenja ulica predviđena "potpuno nezavisna traka za javni prevoz".

Kazao je da će duž celog Bulevara Zorana Đinđića biti dodata po jedna saobraćajna traka sa leve i desne strane, kao i dodatna parking mesta.

Istakao je da će i Ulica Pariske komune u sledećih godinu i po dana dobiti još jednu saobraćajnu traku, dok da će postojeće biti renovirane i proširene, a da je među ulicama u kojima su planirani radovi i Ulica Milutina Milankovića, kao i da će biti izgrađena dva kružna toka na Bežanijskoj kosi.

Šapić je kazao da je planirano da radovi na tunelu ispod Bulevara umetnosti počnu tokom jeseni i da budu završeni u 2024. godini.

Prema Šapićevim rečima, od kada je on gradonačelnik Beograda, odnosno u poslednjih nešto više od godinu dana, "urađeno je preko 100 ulica, ili su radovi u toku".

Naveo je i da je dva puta urađen rebalans gradskog budžeta i da je za izgradnju, odnosno renoviranje ulica, "Putevima Srbije" prebačeno milijardu dinara.

Na pitanje novinara, da li su negde probijani rokovi u tim radovima, Šapić je odgovorio da "ne zna da su probijani rokovi od kada je on gradonačelnik", odnosno da su "možda probijani za par dana".

(Beta, 09.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »