Demokrate traže da Anketni odbor utvrdi istinu o događajima u Banjskoj

Beta 27.09.2023

Poslanička grupa Demokratske stranke podnela je danas zahtev Skupštini Srbije za formiranjem Anketnog odbora koji bi utvrdio sve detalje vezane za tragični incident u Banjskoj. 

Poslanik Srđan Milivojević je kazao agenciji Beta da bi Anketni odbor morao da utvrdi činjenice i okolnosti u vezi s dešavanjima na severu Kosova i ulozi potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića u tim događajima. 

"Šta se zaista desilo 24. septembra 2023. godine na severu Kosova i Metohije? Kako je Milan Radoičić u ime Republike Srbije preuzeo ulogu u formiranju neformalnih struktura moći? Da li je učestvovao u formiranju kriminalne organizacije? Da li je učestvovao u zastrašivanju i teroru nad srpskim građanima koji nisu podržavali pogubnu i štetočinsku politiku Aleksandra Vučića? Ko mu je u ime Republike Srbije delegirao takva ovlašćenja i s kojim ciljem? To su samo neka od pitanja na koja bi Anketni odbor morao da da dogovore", kazao je Milivojević. 

Prema njegovim rečima, posle tragičnih događaja na severu Kosova, koji su rezultirali gubitkom ljudskih života i ugrozili vitalne nacionalne interese Republike Srbije, neophodno je da Narodna skuština Republike Srbije odmah formira Anketi odbor. 

"Radoičić je kao potpredsednik Srpske liste, ispostave Srpske napredne stranke i režima Aleksandra Vučića na severu Kosova i Metohije, označen kao čovek koji je postao ne samo politički lider Srba sa Kosova i Metohije, već i osoba od najvećeg poverenja predsednika Srbije. Sam Aleksandar Vučić ga je označio kao čoveka broj jedan u odbrani Severne Mitrovice u smislu opšte zaštite našeg naroda, u smislu onih koji bi pružili otpor Albancima", navodi se u obrazloženju zahtevu demokrata.

(Beta, 09.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »