Rada Trajković: Kako neko uvek spase Radoičića, a saborci mu ostanu na cedilu

Beta 28.09.2023

Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova i Metohije i političarka Rada Trajković izjavila je da je nepoznanica "koja misteriozna ruka" potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića "spase" i izvuče iz svake situacije.

A ta misteriozna ruka, smatra ona, a prenosi Kossev, ima moć i na srpskoj i na kosovskoj strani.

"Niko da se zapita kako to da Milana Radoičića iz svake situacije – od pokušaja hapšenja za ubistvo Oilivera do poslednjeg incidenta u Banjskoj – 'spase' i iz problema izvuče neka misteriozna ruka koja ima moć i na srpskoj i na albanskoj strani. A dok njega moćna ruka spašava, saborci mu ostanu na cedilu", poručila je Trajković.

{Related:191002}

Kako je preneo KoSSev, Rada Trajković smatra da su Srbi sada u daleko goroj pregovaračkoj poziciji nego pre.

"A Srbi ko Srbi, opet od jednog realnog strateškog poraza prave nekakvu 'nebesku' pobedu, i od suza za stradalim ne vide istinu: danas smo u daleko goroj situaciji i pregovaračkoj poziciji nego pre", rekla je političarka sa Kosova.

Ono što se nameće kao pitanje, poručila je, jeste da li Vučić ima dovoljno hrabrosti distancira od svog "čeda" na severu Kosova koje sada već jasno ugrožava državne interese, ali i, kako je rekla, "vodi našu mladost u uzaludnu smrt zarad interesa nekih koji Srbiji ne žele stabilnost".

Da li je Radoičić zaista bio deo uniformisane grupe koja se sukobila sa policijom, upitan je sinoć srpski predsednik Aleksandar Vučić, ali na to pitanje nije direktno odgovorio već je kazao da se Radoičić "nikada nije stideo i skrivao svoju ulogu".

Najavio je i da će Radoičić biti saslušan, potvrdivši da se trenutno nalazi u centralnoj Srbiji.

(Beta, 09.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »