Jovanović (Novi DSS): Oslobodili smo se turskog, oslobodićemo se i naprednjačkog jarma

Beta 30.09.2023

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da su zemlji potrebne korenite, sistemske promene i dodao da se Srbija u svojoj istoriji "oslobodila turskog jarma i da će se osloboditi i naprednjačkog jarma".

"Režim kukavički ne pušta da se čuje suprotno mišljenje. Obišli smo petnaestak mesta u Srbiji u septembru i ljudi sada vide da je Vučićevu vladavinu obeležio krah kosovske i krah ekonomske politike", rekao je Jovanović novinarima prilikom obilaska Šida i Rume, a prenela Nova DSS u saopštenju.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u zemlji, Jovanović je ocenio da "nešto što je zasnovano samo na stranim investicijama ne može da uspe".

"Mora da se promeni pristup, i da se favorizuje domaća poljoprivreda, prehrambena i namenska industrija. Da se napravi ozbiljna razvojna banka, da se pojačaju mala i srednja preduzeća", naglasio je on.

Jovanović je ocenio da je "jedina strategija vlasti danas da da novac stranim investitorima, koji kada više ne mogu da prave profit - odlaze iz zemlje".

Naveo je i da mora doći do promene izbornog i političkog sistema, da država, kako je kazao, "prodiše, a ne da bude partijska država".

"Nažalost, ova vlast je Srbiju pretvorila u svoju partijsku prćiju i ovo je postalo nepodnošljivo. Promena vlasti u svakoj normalnoj i zreloj državi, a pogotovo kad imate vlast koja je tu 12 godina, je zdrava. Ako mi nakon ovih izbora ne budemo valjali - promenićete nas", kazao je Jovanović.

(Beta, 09.30.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »