Паровић: Срби на КиМ остављени, за ову власт светиња коју брани је само Београд на води

Бета 01.10.2023

Лидер Народног слободарског покрета Мирослав Паровић оценио је данас да је повлачењем војске са целе административне линије са Косовом, Србима из те покрајине послата порука да су "остављени сами".

Паровић је у саопштењу навео да је након критика из САД и Европске уније Александар Вучић као врховни командант Војске Србије одлучио да повуче трупе и војску удаљи скоро 100 километара од Срба којима на северу Косова прети прогон.

"Свима је сада постало јасно да стотину пута поновљене Вучићеве заклетве да ће бранити Србе не значе ништа, а да кореографије навијача са тенковима и графитима 'Кад се војска на Косово врати' служе само да се покрију послови који се добијају од власти и да се одржава пламен лажног патриотизма", рекао је Паровић.

Он је додао да се отвара питање чему онда толика улагања у војску.

"Чему конкурс за 5.000 нових специјалаца? Чему силне војне вежбе које се уживо преносе на свим телевизијама? Чему државни станови за војна лица и припаднике служби безбедности? Јесу ли те силне милијарде потрошене како би се војска лакше и брже повукла да брани Вучића, а остави свој народ", рекао је Паровић

Уз питање да ли је бар неког генерала и високог официра срамота, лидер слободара закључио је да "ова власт брани само Београд на води јер је он њихова светиња".

(Бета, 10.01.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »