Ekološki ustanak traži da lokalni izbori budu održani u redovnom terminu

Beta 02.10.2023

Ekološki ustanak je danas zatražio da lokalni izbori budu organizovani u redovnom terminu, u junu 2024, a ne istovremeno sa vanrednim parlamentarnim i beogradskim do kraja godine, što je kao mogućnost najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Taj pokret je ocenio da Vučić takvim potezom "pokazuje da je režim u potpunom strahu od gubitka vlasti na lokalnom nivou", te da, kako naveli, to ukazuje "i na slepu poslušnost predsednika opština" i na Vučićeve "diktatorske moći".

"Ovakvim potezom, spajanjem izbora na svim nivoima Vučić želi da pokrije sve nedostatke lokalnih kabadahija , lokalnih odbora!", piše u saopštenju.

Podsetili su i da su predstavnici opozicije, koja tehnički organizuju proteste "Srbija protiv nasilja" u septembru zatražili od Vučića raspisivanje i održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

"Organizatori protesta, među kojima je i Ekološki ustanak naglašavaju da opozicija nije zahtevala raspisivanje lokalnih izbora u opštinama i gradovima širom Srbije", naveo je Ekološki ustanak.

Taj pokret je naveo i da opozicija smatra da "lokalni izbori treba da se održe u redovnom terminu , u junu 2024".

"Teme lokalnih izbora i problemi sa kojima se suočavaju građani na lokalnom niovu, ne sme biti stavljeno u drugi plan i u senci nacionalnih tema koje su svojestvene za parlamentarne izbore", dodao je Ekološki ustanak.

(Beta, 10.02.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »