Veselinović (Pokret za preokret): Umesto jesenjeg zasedanja parlamenta, novo obraćanje Vučića

Beta 02.10.2023

Poslanik Pokreta za preokret u Skupštini Srbije Janko Veselinović izjavio je da je danas po zakonu trebalo da počne redovno jesenje zasedanje parlamenta, a da je umesto toga najavljeno televizijsko obraćanje predsednika države Aleksandra Vučića.

"To je još jedan dokaz o suspenziji pravne države i njenog potpunog potčinjavanja vlasti jednog čoveka. Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije, kao što je to izbegavao kod Prvog redovnog zasedanja proletos, i sada beži od poslanika i građana, što predstavlja grubo gaženje zakonskih normi", naveo je Veselinović u saopštenju.

Ocenio je da je takvo "bežanje od zakona" govori da je Vučić, koji u Skupštini Srbije ima većinu poslanika za izglasavanje svih zakonskih i drugih akata, "u velikom strahu od toga da građani čuju bilo šta što je suprotno njegovim propagandističkim monolozima na televizijama sa nacionalom frekvencijom".

"Narodni poslanici koji drže do položene zakletve, pa i oni koji pripadaju Srpskoj naprednoj stranci, bi morali da pokažu da ne pristaju na ponižavanje najvišeg zakonodavnog tela u državi", dodao je Veselinović.

(Beta, 10.02.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »