Dveri Vojvodine traže odgovornost za kvarove u kovid bolnici u Novom Sadu, na Mišeluku

Beta 05.10.2023

Pokrajinski odbor Dveri Vojvodine ocenio je danas da je sakrivanje činjenice da sistem za klimatizaciju tokom leta u kovid bolnici na Mišeluku nije radio, iako je prošlo samo dve godine od kada je objekat sagrađen, pokazalo sav nemar, nestručnost i korupciju."To što Klinički centar Vojvodine sada planira da izdvoji dodatnih 12 miliona dinara za veliku popravku sistema za klimatizaciju u bolnici na Mišeluku govori nam da našim zdravstvenim sistemom upravljaju potpuni diletanti, koje nije briga što se milioni dinara troše potpuno neracionalno, ali i da postoje ozbiljne sumnje na nestručnost, pa čak i korupciju", poručili su iz te partije.

Dveri navode da je izgradnju četiri kovid bolnice u Srbiji dobio konzorcijum firmi na čelu sa kompanijom Termomont, te je ta firma "bukvalno utrostručila svoje prihode" nakon poslova na izgradnji kovid bolnica sklopljenih sa državom, što se može videti u Agenciji za privredne registre.

"Da li je moguće da se ne postavlja pitanje koja firma je radila konkretno taj deo posla? Koja oprema je kupljena i kakvog kvaliteta? Da li u ovoj državi postoji nekakva garancija za urađene radove ili će se uvek iznova trošiti novac poreskih obveznika, umesto da izvođač nekavalitenih radova to popravi o svom trošku", naveli su iz Dveri.

Poručili su i da će ta partija, kada dođe na vlast, preispitati sve ugovore "sa bratskim" firmama sadašnje vlasti, čiji vlasnici su se "obogatili na poslovima sa državom neverovatnom brzinom", te zakonski sankcionisati svakoga ko je učestvovao u nenamenskom trošenju novca iz budžeta, kao učestvovanje u eventualnim korupcionaškim aferama.

(Beta, 10.05.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »