Zeleno levi front: Rešiti problem u vrtiću u beogradskom Velikom Mokrom Lugu

Beta 05.10.2023

 Stranka Zeleno-levi front upozorila je danas da vrtić "Zeka" u beogradskom naselju Veliki Mokri Lug duže od godinu dana radi sa nesaniranim problemom curenja vode i podržala roditelje koji traže da se taj problem reši.

Ta stranka, u koju je prerastao pokret Ne davimo Beograd navela je u saopštenju da je "skandalozno" da je potrošeno više od 20 miliona dinara na rekonstrukciju tog vrtića 2020.

"Razmere problema su tolike da vrtić ove godine nije upisivao novu grupu za jaslice, jer je jedna od pet prostorija neadekvatna za boravak dece", piše u saopštenju.

Gradska odbornica Natalija Stojmenović je ponovila da gradska vlast "ne gradi nove vrtiće, već subvencijama pomaže razvoj privatnog sektora".

"Novost je ipak da su postali toliko bahati da dozvoljavaju urušavanje postojećih javnih vrtića, kako bi pravili posao privatnim vrtićima na štetu gradskog budžeta", kazala je ona.

Prema njenim rečima, politika Zeleno-levog fronta je da mesto u državnom vrtiću ima svako dete.

Doala je i da Zeleno-levi front / Ne davimo Beograd već godinama skreće pažnju "na katastrofalnu politiku" grada kada je u pitanju briga o deci.

"U privatne vrtiće, kroz subvencije, uloženo je 40 miliona evra, dok izgradnja jednog košta 1,5 miliona evra, što govori da je za taj novac Grad mogao da izgradi 30 novih vrtića", kazala je ona.

(Beta, 10.05.2023)

Beta »

Društvo, najnovije vesti »