Marković Palma: Srbi sa Kosova se sami organizovali da se odbrane od terora Kurtija

Beta 07.10.2023

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je danas na redovnoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Novom Sadu rekao da su se "Srbi sa severa Kosova sami organizovali da se odbrane od terora (premijera) Aljbina Kurtija".

"Mesecima unazad EULEKS i KFOR ne reaguju na zlostavljanje Srba od strane Kurtijeve policije. Zapad nam je zalepio nalepnicu da smo teroristi ali Srbi na Kosovu nisu teroristi, oni samo brane svoj prag. Ni predsednik Vučić, ni Dačić ni ja nismo za rat. Onaj koji stalno provocira jeste terorista Kurti", rekao je Marković.

U saopštenju piše da je Marković izjavio da je koalicija SPS - JS zaslužna za formiranje proevropske Vlade i zahvaljujići njima građani mogu putovati bez viza.

"Ja se zalažem za evropske ekonomske vrednosti a protiv sam da nam nameću vrednosti koje nisu deo naše tradicije. Nikada nećemo glasati za istopolne brakove", rekao je Marković.

"Mi iz Jedinstvene Srbije se zalažemo da svako živi od svog rada, a porodica mora biti na prvom mestu. Zato je naš slogan od osnivanja DOMAĆINSKI i nikada ga nismo menjali. Nije privilegija da pomažemo majkama sa više dece već je to obaveza svakog političara, kako na lokalu tako i u državi", rekao je on.

Treba "da vidimo kako da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima, kako da sačuvamo sela, jer nam ljudi sa sela odlaze u grad. Omladina u Srbiji želi radna mesta, želi nove fabrike, ali moramo da se izborimo da strani investitori daju veće plate", izjavio je Marković i naveo da "u Jagodini novim investitorima koji dođu da otvore fabriku kažem da plata ne može biti 45.000 dinara, već prilagođena životnom standardu građana Srbije".

Skupštini Gradskog odbora JS u Novom Sadu prisustvovao je i Dušan Bajatović, potpredsednik SPSa, predsednik Pokrajinskog odbora te stranke i direktor "Srbijagasa", i izjavio da "Dragan Marković Palma nikada neće izdati nacionalne interese i Srbiju. Što bismo mi levičari i socijalisti rekli: 'Što je više napada i laži, Palma nam je miliji i draži' ".

Gosti iz koalicione partije na skupu su bili i ministar privrede Slobodan Cvetković i potpredsednik Pokrajinske Vlade Branko Ćurčić.

Na Skupštini je bilo 207 delegata iz Novog Sada koji su za novog predsednika Gradskog odbora Jedinstvene Srbije izabrali Slobodana Unkovića, master-ekonomistu iz Novog Sada.

(Beta, 10.07.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »