Bavljenje umetnošću i konzumiranje umetnosti je od izuzetnog značaja: Nataša Barbara Gračner, slovenačka glumica: "Kada pritisak postane prevelik, reakcije izbijaju iz svih pora"

Blic 10.10.2023
Bavljenje umetnošću i konzumiranje umetnosti je od izuzetnog značaja: Nataša Barbara Gračner, slovenačka glumica: "Kada…

Kada pogledam TV ili čitam o političkim događajima u nekad uglednom listu “Delo”, postaje mi loše. Ksenofobija, konzervativizam, kriza zapošljavanja, glad, siromaštvo, korumpirane političke aktivnosti, polarizacija društva i podrivanje osnovne socijalne pravde uništavaju elementarne moralne norme i tako se u ljudima, u narodu skuplja i taloži kompleks poniženja. A to je fantastična baza da narod bude tih i poslušan - kaže Nataša Barbara Gračner, velika slovenačka glumica, član Bitefovog žirija.

Večeras se predstavom “Wakat” (Belgija/Burkina Faso), završava ovogodišnji Bitef koji je počeo “Božanstvenom komedijom” u Prologu 3. oktobra, a otvorio ga dan kasnije Boro Drašković i koji je u Glavnom takmičarskom program obuhvatio predstave iz Litvanije, Nemačke, Grčke, Švedske, Mađarske… Noćas će, nakon izvođenja pomenute predstave, odluku o nagrađenima saopštiti ovogodišnji Bitefov žiri u čijem sastavu je i čuvena slovenačka glumica Nataša Barbara Gračner.

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »