"Kuvarice kao naše bake, a po salati si mogao da znaš koji je mesec": Od nostalgičnog niza jednog Irca o beogradskim restoranima '80tih godina krenuće vam voda na usta (foto)

Blic 14.10.2023
"Kuvarice kao naše bake, a po salati si mogao da znaš koji je mesec": Od nostalgičnog niza jednog Irca o beogradskim…

Godišnja doba nekada su se u Beogradu prepoznavala na osnovu vrste salate služene u prestoničkim restoranima i kafanama! Na tu istinu, predstavljajući iz meseca u mesec jedne godine niz salata služenih uz naručeno jelo u starinskim restoranima Beograda, podseća u svom čitanom tredu korisnik društvene mreže X (bivši Tviter) pod imenom Oldeuropeanculture (Stara evropska kultura) iz glavnog grada Irske Dablina, inače autor vrlo posećenog internet bloga o staroj kulturi našeg kontinenta.

Jer, zaista, za razliku od današnjeg vremena kada zahvaljujući snabdevenosti pre svega velikih marketa, gotovo svaku vrstu povrća možete pazariti u bilo koje doba godine i najrazličitije salate naručiti u prestoničkim restoranima, u vreme u koje nas “vraća” Oldeuropeanculture nije bilo tako, već su se na meniju nalazile salate od one vrste povrća koje je tada bilo moguće ubrati i poslužiti. Elem, Oldeuropeanculture ovu priču na Tviteru počinje time da je “krajem

Pročitajte još

Ključne reči

Beograd, najnovije vesti »