Počeo 24. protest Srbija protiv nasilja, zaustavljen saobraćaj ispred Skupštine Srbije

Beta 14.10.2023

Na platou ispred Skupštine Srbije počeo je 24. po redu protest "Srbija protiv nasilja" u Beogradu čiji će učesnici, kako je najavjeno, ići do sedišta Republičkog javnog tužilaštva na čijem je čelu Zagorka Dolovac.Kako javlja reporter agencije Beta, saobraćaj ispred Skupštine Srbije je zaustavljen, a okupljeni nose ispisane poruke među kojima su "Vetrovi slobode", "Krimose odnose", "Naša je borba za demokratiju" i "Truzilastvo radi za Vučića".

Građanski protesti u Beogradu, a potom i širom Srbije, počeli su posle dva masovna ubistva 3. i 4. maja u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Među zahtevima protesta su oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje, kao i smenjivanje rukovodstva RTS.

Traži se i smena članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Prvobitnim zahtevima su dodati i posebni za Radio televiziji Srbije (RTS) od koje se traži objektivno izveštavanje i ravnomerna zastupljenost predstavnika vlasti i opozicije.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe "Pravac Evropa", Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Narodni pokret Srbije.

(Beta, 10.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »