Rakićeva (DS) na protestu protiv nasilja: U Vučićevoj Srbiji se ne zna ko je lopov a ko je ministar

Beta 14.10.2023

Poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je danas da "borba za promene u Srbiji neće biti laka", ali da pripadnici opozicije neće u tome odustajati.

Rakić je u obraćanju okupljenima na protestu "Srbija protiv nasilja" ispred Narodne skupštine rekla da "Srbija nije slobodna ni idemokratska", a da se opozicija i građani koji dolaze na proteste bore da takva bude, i da političari snose odgovornost za svoje odluke.

Ona je poručila da se "u Vučićevoj Srbiji ne zna ko je lopov a ko ministar".

Ocenila je da je Srbija država koja najtešnje "sarađuje sa mafijom".

"Klan Belivuka je za svoje potrebe formirao Aleksandar Vučić, to je dokaz u kakvoj državi živimo, u državi koja sarađuje sa mafijom", kazala je Rakić.

Istakla je da je "Vučićeva Srbija" postala "najopasnije mesto za život u Evropi".

"Samo zbog jedne afere i tragedije, a nažalost bilo ih je bezbroj u proteklih 11 godina, pala bi vlada u svakoj demokratskoj državi. Nažalost, u Srbiji se to nije desilo, zato što Srbija nije slobodna i demokratska", ocenila je Rakić i dodala da se opozicija bori za demokratsku državu.

Posle obraćanja Rakićeve, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju do Vlade Srbije i Republičkog javnog tužilaštva, a na čelu kolone su transparenti "Srbija protiv nasilja" i "Studenti protiv nasilja".

Na čelu kolone su i velike figure predstavnika vlasti u robijaškim odelima.

(Beta, 10.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »