Naslovne strane za četvrtak 19. oktobar

Beta 19.10.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za četvrtak 19. oktobar 2023. pišu o sukobima u Gazi, odjecima posete predsednika Aleksandra Vučića Kini, o predizbornim temama i o medijskim zakonima.

DANAS - Sporni član koji omogućava upliv države u vlasničku strukturu medija ostao u nacrtima dva medijska zakona: "Obustaviti legalizaciju nelegalnih Telekomovih medijskih poslova". Nova tabloidno-televizijska kampanja protiv lidera SSP - "Đilas: Napadaju me jer je Vučićeva vlast ugrožena". Naprednjaci u Novom Kneževcu preimenovali 44 ulice: "Narodni heroji izbačeni iz sećanja", piše list.

POLITIKA - Šef Bele kuće u Tel Avivu "Bajden abolirao Izrael za napad na bolnicu u Gazi". Razrešene nedoumice o brzoj pruzi Beograd- Budimpešta: "Srpska deonica prva u Evropi imaće novi sistem bežične komunikacije". U susret izborima list pita "Ko gura opoziciju pod jedan izborni barjak".

ALO - List obišao novu železničku stanicu u Beogradu: "Prokop kao svemirski brod". Ne prezaju da zloupotrebe crkvu "Vračare i prevaranti ordiniraju u manastirima", piše Alo.

BLIC - Uz pitanje ko je razneo bolnicu u Gazi kada je poginulo više od 500 ljudi list prenosi naslov "Pakao na zemlji". Blic objašnjava optužnicu ubici iz Dubone i Malog Orašja "Zašto Blažiću preti samo 20 godina". Iz sporta: Koliko mogu "orlovi" na evropskom prvenstvu, pod naslovom "Vidimo se u Nemačkoj".

VEČERNJE NOVOSTI - Važna poruka kineskog predsednika Sija "Podrška očuvanju celovite Srbije". Prozapadna opozicija na jednoj listi "Stari DOS pod kapom Đilasa i ambasadora", piše list. Rasplamsava se ratni požar u Izraelu: "Gaza pali ceo Bliski istok, Evropa strepi".

NOVA - Šta piše u predlogu rezolucije EP o Banjskoj "Od srpskih vlasti se traži da isporuče Radoičića Kosovu". Pod okriljem OEBS-a iz medijskih zakona izbačeni pojedini sporni članovi: "Vlast ne da ni po koju cenu 'Telekomove' medije", piše list. Lider Novog DSS Miloš Jovanović kaže "Ne moram da slušam narod i radim sve ono što on misli".

INFORMER - SAD naredile opoziciji, piše list pod naslovom: "Svi na Vučića". Bliski Istok: "Masakr u bolnici".

KURIR - Državna delegacija u Pekingu - "Uspeh, Vučić: Srbiju smo predstavili u Kini kao slobodarsku, nezavisnu i uspešnu". Bliski Istok: "Vrata pakla", piše list.

SRPSKI TELEGRAF - Državna delegacija u Pekingu - "Azija i Afrika su naša budućnost ali se ne odričemo evropskog puta". Naslov vesti o ratu na Bliskom Istoku "Iran na džamiji istakao crni barjak".

(Beta, 10.19.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »