RCC objavio konkurs za nagradu za inovativna rešenja sa Zapadnog Balkana, fond 30.000 evra

Beta 19.10.2023

Savet za regionalnu saradnju (RCC) danas je objavio poziv za podnošenje prijava za godišnju regionalnu nagradu za inovativna, prilagodljiva i tržišno utemeljena rešenja sa Zapadnog Balkana, sa ukupnim fondom od 30.000 evra.

Od ukupnog fonda za nagradu "Baterflaj inovejšn 2023" (Butterfly Innovation Award 2023), najbolje rešenje iz svake od šest kategorija dobiće nagradu u iznosu od 5.000 evra (https://www.rcc.int/pages/172/regional-butterfly-innovation-award-2023).

Kao i prošle godine, kreativne osobe mogu da se prijave za najviše dve od šest kategorija, među kojima su industrijske inovacije, zelene inovacije, inovacije u nauci, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, inovacije mladih, univerzitetske inovacije i inovacije žena.

Zainteresovani mogu da pošalju prijave od danas do 15. novembra, a dobitnici nagrade će biti proglašeni na događaju koji će biti održan do 15. decembra.

Prijave mogu poslati osobe sa stalnim boravkom na Zapadnom Balkanu, a za inovativna rešenja se mora pokazati da imaju konkretan uticaj na Zapadnom Balkanu.

Cilj ovogodišnje nagrade je da se nastavi podržavanje ekonomskog razvoja Zapadnog Balkana prihvatanjem digitalne transformacije i podstrekivanjem ekološke održivosti, kao i promocijom inovativne kulture u regionu kroz prikazivanje postignuća u oblasti inovacija i osnaživanje osetljivih grupa kao što su mladi i žene.

Nagrada "Baterflaj inovejšn" je deo Akcionog plana za zajedničko regionalno tržište Zapadnog Balkana, finansira je Evropska unija, a projekat sprovodi Savet za regionalnu saradnju.

(Beta, 10.19.2023)

Balkan »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »