Naslovne strane za utorak, 24. oktobar

Beta 24.10.2023

Dnevne novine, izdanja za utorak 24. oktobar 2023. godine, na naslovnim stranama najavljuju tekstove o zbivanjima uoči izbora, sednici Saveta Bezbenosti UN o Kosovu, dešavanjima na Kosovu, Bliskom istoku, sednici Skupštine Srbije.

ALO - Ministar finansija Siniša Mali -"Penzioneri, stiže 20.000 dinara!". Bliski Istok "Gaza kao Vijetnam, Izraelce čeka pakao pod zemljom".

BLIC - O najopasnijoj džihadističkoj mreži u Evropi "Dosije Balkanski lavovi". Zapad ubrzava dijalog "Curi vreme za izlaz iz kosovskog ćorsokaka".

VEČERNJE NOVOSTI - "Kurti pravi svoju crkvu po receptu Zelenskog?", tekst je o planu Prištine. Bliski istok "Bitka za bebe u Gazi kao i u Banjaluci 1922."

DANAS - Povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da strane službe žele da ga sruše "Stranci ne ruše Vučića, on im je pouzdan partner". "Kad je teško 'borac za Kosovo' u Njujork šalje zamenu", na sednici SB UN Ana Brnabić, umesto presednika države.

NOVA - Uoči izbora "Vučić iz očaja igra na Tomu i Stamatovića". Intervju Aleksandra Ivanovića, potpresednika SDS i bratanca Olivera Ivanovića "Da je Oliver živ, ovo u Banjskoj se ne bi desilo".

INFORMER - Poziva se na saznanja Zapadnih službi "Džihadisti s Kosova prete Evropi". Otkrivena bista jednom od nasposobnijih komandata srpske vojske generalu Božidaru Boži Jankovića "Okriven spomenik đeneralu Jankovića".

KURIR - Priča o dečaku Samiju koji je pešačio tri meseca od Avaganistan a sada je uspešan student u Srbiji. Tvrde da predsednik Novogo DSS Miloš Jovanović uoči izbora sedi na dve stolice "Račundžija".

SRPSKI TELEGRAF - Navodi da stiže pretnja iz Moskve "Biće krvav rat kakav niste videli". "Evo zašto je svaki glas važan", uoči izbora.

POLITIKA - "Sistemsko nasilje nad Srbima na KiM", premijerka Ana Brnabić na sednici SB UN o Kosovu. Sednica Skupštine Srbije "Mali: Budžet je usmeren na povećanje životnog standarda".

(Beta, 10.24.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »