Radovanović za Betu: Parlament služi za obračun sa opozicijom i pohvale Vučiću

Beta 26.10.2023

Narodna poslanica Slavica Radovanović iz Narodnog pokreta Srbije ocenila je da Skupština ne radi u interesu zaštite građana i njihovih interesa, već služi za obračun vlasti sa poslanicima opozicije i za pohvale Aleksandru Vučiću.

Pukovnica policije u penziji rekla je za agenciju Beta da je od svog prvog poslaničkog iskustva očekivala mnogo, da je verovala da su poslanici tu da zastupaju interese naroda i da je na kraju ovog saziva shvatila "da parlament nije ništa od toga što je očekivala".

"Ne znam kako bih ovo nazvala, ne mogu da kažem pijaca da ne uvredim ljude sa pijace. Ovde se odvija samo obračun vladajuće stranke sa opozicijom, a vidi se i strah u očima poslanika većine ako ne pomenu bar deset puta Aleksandra Vučića i njegove zasluge. Ovo je za vladajuću stranku kao boks meč", rekla je poslanica.

Dodala je da Vučić ne može biti zaslužan za sve, pa ni za sistem "Pronađi me" koji je MUP juče pokrenuo.

"To je sistem koji podržava svaki normalan čovek, naš poraz je ako kažemo da je taj sistem zavisio od toga da li ga je podržao Aleksandar Vučić", rekla je Radovanović.

Za ovo vreme koliko je bila poslanica kaže da je dala više predloga među kojima je istakla formiranje kuće koja bi bila urgento prihvatilište za žrtve nasilja u porodici, ali da u tome nije uspela.

"Kolege mi klimnu glavom, ali nikada ne glasaju. Na hodniku kažu da je predlog dobar, ali na pitanje zašto nisu glasali sležu ramenima, to je poražavajuće", rekla je Radovanović i izrazila žaljenje što joj nije uspelo da ujedini poslanika, iako, kako je navela, "nasilje u porodici kuca na sva vrata i ne bira da li ste vlast ili opozicija".

Poslanica Narodnog pokreta Srbije ipak bi nastavila poslanički posao jer veruje da je ovo mesto gde građanima može da kaže šta tišti ljude u MUP-u i da daje predloge da se sisetm unapredi.

(Beta, 10.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »