Na Sajmu knjiga predstavljena izdanja Književne opštine Vršac

Beta 27.10.2023

Petog sajamskog dana i svetkovanja knjige u Beogradu, u sali „Vasko Popa“ su predstavljena neka od novih izdanja Književne opštine Vršac, među kojima je i zbirka pesama „Odmrežavanje“ čajetinske pesnikinje Marije Vulović.

Na beogradskom sajmu knjiga juče su, u sali „Vasko Popa“, predstavljeni novi naslovi Književne opštine Vršac i njihovi autori. Među njima je svoju zbirku, poetski prvenac, promovisala Marija Vulović, pesnikinja iz Čajetine. O knjizi i o tome kako je došlo do saradnje između ove izdavačke kuće i čajetinske pesnikinje, govorio je urednik KOV-a, književnik Mihajlo Pantić. Sve je počelo na prošlogodišnjem Sajmu knjiga...

"Sedeo sam na štandu Arhipelaga i prišla mi je jedna mlada poetesa - ispostaviće se - rekla mi je: Dobar dan , profesore. Ja sam Vaša studentkinja Marija Vulović i i htela bih da Vam kažem jednu moju pesmu. Prilično čudno, je l da? Ja sam rekao, dobro, dajte da čujem. Marija se sagnula, jer je buka neopisiva, i odjednom sam dobio jedan zvučni utisak njenog glasa koji je malo podrhtavao , ali to što je govorila imalo je nekakvu snagu i ja sam je pitao da li ima još takvih pesama, a ona je rekla: O, da, imam..."

Nakon reči urednika, čajetinska pesnikinja pročitala je pesmu, a kasnije potpisala knjige zainteresovanim čitaocima.

Zbirka „Odmrežavanje“ svoju promociju je do sada imala u prostorijama „Službenog glasnika“ i knjižari „Branko Miljković“ u Beogradu, i u „Čigoti“ na Zlatiboru. Čitalačka publika koja voli poeziju ove pesnikinje nestrpljivo čeka sledeće susrete.

(Beta, 10.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »