Šabić: Napad na novinara NIN-a Cvijića je providan pokušaj zastrašivanja

Beta 28.10.2023

Advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je danas da je napad funcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Đukanovića na novinara NIN-a Vuka Cvijića "providan pokušaj zastrašivanja".

Šabić je rekao za list Nova da Đukanovićev napad nije samo pokušaj zastrašivanja Cvijića, već svih novinara koji imaju hrabrosti da pišu o kriminalu, korupciji, zloupotrebama i vezama pripadnika političke elite sa organizovanim kriminalom.

"Vuk Cvijić je profesionalac, veran najboljim standardima novinarske profesije, autor niza ozbiljnih, analitičkih, činjenicama potkrepljenih tekstova o raznim veoma delikatnim temama za koje je dobio prestižna priznanja obe nacionalne novinarske asocijacije, i UNS i NUNS", zaključio je Šabić.

Đukanović je tužio Cvijića za duševne bolove i traži odštetu od 1,1 milion dinara, jer je NIN objavio sadržaj službene beleške u kojoj policijski inspektor Slobodan Milenković navodi da su mu Đukanović i biznismen Aleksandar Papić nudili mito od 100.000 evra da zataška ceo slučaj "Jovanjica".

(Beta, 10.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »