"Stranke imaju 45 dana da dođu do birača": Klačar za "Blic TV" o gorućim izbornim pitanjima: Biće manje lista, a to je posebno dobro za glasače, evo i zašto (video)

Blic 01.11.2023
"Stranke imaju 45 dana da dođu do birača": Klačar za "Blic TV" o gorućim izbornim pitanjima: Biće manje lista, a to je…

Izborna trka je na samom startu i počinje već danas, jer su ovog jutra raspisani i vanredni parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji. Kakva je dalja izborna procedura, šta da očekujemo u kampanji i kakve će odluke proevropske opozicije o ujedinjavanja a desno orijentisane da ostanu u više kolona uticati na glasače, za "Blic TV" objašnjava izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojan Klačar.

Vlada Srbije uputila je pre dva dana predlog predsedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike, što je on danas i učinio, zakazavši izbore za 17. decembar ove godine. - Stranke će imati 45 dana da provedu oficijalno u izbornoj kampanji i dođu do birača - izjavio je Klačar za "Blic TV". Opozicija je najavila da će odvojeno ili u manjim blokovima nastupiti na predstojećem izborima, što Klačar za "Blic" objašnjava da se očekuje

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »