Poslanik Zavetnika Dragan Nikolić vratio se u SNS

Beta 01.11.2023

Poslanik Zavetnika u poslednjem skupštinskom sazivu Dragan Nikolić, potpisao je pristupnicu Srpskoj naprednoj stranci u prisustvu predsednika vladajuće partije Miloša Vučevića, objavljeno je na nalogu te stranke na mreži X.

Advokat iz Vranja Dragan Nikolić, u politici je od 1990. godine.

Najpre je bio izvršni sekretar Narodne radikalne stranke Veljka Guberine, zatim je prešao u Srpsku radikalnu stranku, u kojoj je bio više godina i na njihovoj listi osvojio je prvi skupštinski mandat.

Bio je blizak sa Seljačkom stankom Marijana Rističevića i Strankom Srpskog jedinstva Borislava Pelevića, nije bio formalni član, ali je na izborima 2004. nastupio na njihovoj listi "Za narodno jedinstvo", navedeno je u biografiji na sajtu Otvorenog parlamenta.  

Od osnivanja Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju, bio je predsednik Okružnog odbora naprednjeka, a smenjen je sa te funkcije nakon borava Bratislava Gašića u Vranju, koji je tada izmedju ostaloga Nikoliću oduzeo i pečat stranke.

Nikolić je pristupio Zavetnicima kada su osnovani i bio je njihov funkcioner. Obavljao je funkciju potpredsednika Izvršnog odbora stranke, koji rukovodi odborima na području jugoistočne Srbije.
Početkom februara 2023. predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić izjavio je da je pet članova stranke "Zavetnici" odlučilo da pređe u SNS, među kojima i Nikolić, što je on tada demantovao i tražio izvinjenje.

(Beta, 11.01.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »