Popović (SNP): Nove ideje i strategije za napredak konzervativnih vrednosti u savremenom svetu

Beta 03.11.2023

Lider Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović saopštio je da će sutra biti otvoren Međunarodni kongres konzervativaca u organizaciji SNP.

On je dodao da će na kongresu biti preko 100 gostiju iz 17 zemalja među kojima su i Francuska, Italija, Španija, Nemačka, SAD, Indija.

"Cilj ovog okupljanja je razmene ideja i strategija za napredak konzervativnih vrednosti u savremenom svetu", istakao je u saopštenju Popović.

On je naveo da će se okupljenima, nakon otvaranja, obratiti predstavnici najvećih konzervativnih partija u Evropi.

"Кonferencija će trajati dva dana i pružiće jedinstvenu platformu za političare, predstavnike medija i naučne institute, ali i mlade lidere iz različitih krajeva Evrope i sveta da diskutuju i razvijaju ideje koje će oblikovati budućnost nacionalnih i međunarodnih političkih diskursa u kontekstu konzervativnih i tradicionalnih vrednosti", saopšteno je iz SNP.

Istakli su da će Kongres biti prilika da se obrade teme poput uloge mladih u politici, značaja unapređenja međunarodne saradnje među konzervativnim partijama, razvoj efikasne političke komunikacije u digitalnom dobu.

"Izuzetno mi je drago što ćemo se okupiti sa prijateljima iz celog sveta sa kojima delimo konzervativne i tradicionalne vrednosti slobode i suverenosti nacija, hrišćanske vere i tradicije, porodičnih vrednosti. Pored govornika koji će napraviti uvod u konferenciju – dva izuzetna mlada čoveka, članova evropskih parlamenata – imamo čitav niz panelista koji će se kroz diskusiju dotaći važnih političkih tema i pitanja koja se tiču svih nas. Ova konferencija je i znak naše opredeljenosti da mladim ljudima pokažemo i neke druge strane politike i damo im slobodu da sami grade svoja politička poznanstva", zaključio je Popović u saopštenju.

(Beta, 11.03.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »