Magdalena iz žitorađe jednim potezom spasila život sestri: Tinejdžerka za mesec dana uspela da skupi novac potreban za Marijino lečenje!

Blic 05.11.2023
Magdalena iz žitorađe jednim potezom spasila život sestri: Tinejdžerka za mesec dana uspela da skupi novac potreban za…

Magdalenina sestra Marija se od prvog razreda srednje škole bori za svoj život. Tada je imala dve operacije ali bolovi u stomaku nisi prestali. Nakon toga, obilazila je razne klinike po Srbiji, sve dok joj u Nišu 2019. godine nisu rekli da boluje od retke bolesti - Natkreker sindroma, odnosno sindroma leve bubrežne vene. Budući da je bila jedini pacijent sa ovom bolešću, lečenje nije bilo moguće u Srbiji.

Međutim, njena priča nije još jedna od onih gde nade nema i to sve zbog Magdalene, njene sestre koja ima samo 16 godina. Možda je tinejdžerka ali je uspela sama da organizuje humanitarne akcije kako bi prikupila 30.000 evra za lečenje njene sestre Marije. Prošlog oktobra, Magdalena je zajedno sa grupom od dvadesetak ljudi uspela da sakupi sav novac i tada pošalje svoju sestru u Tursku na operaciju. Marija se od tada oseća odlično, bolove više ne oseti, i ono što je

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »