Tužillaštvo Srbije: Optužnica protiv 20 osumnjičenih za međunarodni šverc kokaina

Beta 06.11.2023

Javno tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal (TOK) je saopštilo  danas da je podiglo optužnicu protv 20 osoba zbog sumnje da su učestvovali u međunarodnom krijumčarenju oko sedam tona kokaina.

U saopštenju piše da je ta krminalna grupa optužena nakon istrage koja je počela 12. maja ove godine, te da je teritoriji  Srbije uhapšeno 14 osoba a da su za njih šest raspisane domaće i medjunarodne poternice.

Predmet  postupka su tri zaplene kokaina, na brodu "Aresa", u Belgiji i u Holandija kao i velika količina oružja municije i  eksplozivnih naprava koje je pronađeno u Nišu.

"Postupak je rezultat intenzivne međunarodne saradnje između TOK sa pravosudnim organima Francuske, Arube, Belgije i Holadnije i Evropskom policijuskiom sklužbom (European Police Office)", piše u saopštenju.

TOK je navelo da su, tokom saradnje, sa Pariskim tribunalom - Odeljenjem zaduženim za borbu protiv organizovanog, finansijskog i sajber kriminala  prukupljani "krucijalni dokazi sa "skaj aplikacije" putem međunarodne pravne pomoći i drugi dokazi "čime je razbijen ovaj "balkanski“ kartel“.

Odlukom TOK-a blokirani su svi računi, sefovi, sva pokretna i nepokretna imovina - stanovi, kuće i vozila, više od tri miliona evra, skupoceni satovi i nakit.

(Beta, 11.06.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »