Čotrić (SPO) za Betu: Drašković na Vučićevoj listi, Karići otpali

Beta 06.11.2023

Funkcioner Srpskog pokreta obnove (SPO) Aleksandar Čotrić izjavio je danas da će ta stranka na izbornoj listi Srpske napredne stranke (SNS) imati dva kandidata za republičke poslanike.

Čotrić je agenciji Beta rekao da je SPO Vuka Draškovića u koaliciji sa SNS-om od 2014. godine i da podržavaju politiku vladajuće stranke i predsednika Srbije kako na unutrašnjem tako i na spoljno-političkom planu.

"Iako SPO ovoga puta nema koalicioni sporazum sa SNS-om, ja i Aleksandar Jugović bićemo kandidati za poslanike, na istim mestima (111 i 112) kao i na prethodnim izborima. SPO je svih ovih godina podržavao politiku Aleksandra Vučića i SNS-a", rekao je on.

Dodao je da izbornu listu "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" čine skoro sve stranke kao na prošlim parlamentarnim izborima.

"Nova na listi je Zdrava Srbija Milana Stamatovića, dok jedino neće biti Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića", kazao je Čotrić.

Među prvih pet na listi "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" nalaze se Miloš Vučević, Ana Brnabić, istoričar Dejan Ristić, direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković i Vladimir Orlić.

Od poznatih ličnosti na listi su i bivši košarkaši Dejan Tomašević i Željko Rebrača, ćerka Dragana Džajića Sanja Džajić, kao i bivši funkcioner Demokratske stranke Radoslav Milojičić Kena, smenjeni predsednik Srpske liste Goran Rakić i bivši ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

(Beta, 11.06.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »