Naslovne strane za utorak 7. novembar

Beta 07.11.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovni stranama za utorak, 7. novembar 2023. pišu o predizbornim preletanjima, prljavoj kampanji, poseti premijerke Kini i ostavci direktora BIA.

ALO - Ministarka energetike o olakšicama za penzionere "Račun za struju manji za 1.000 dinara". "Dečak izgoreo u snu" - o tragediji u Železniku.

BLIC - O međustranačkom "prelaznom roku" - "Top 12 političkih transfera u predizbornoj sezoni". Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila "Lekarima sa manje pregleda - manje plate". Prelomni momenat rata "Izrael presekao Gazu na dva dela".

VEČERNJE NOVOSTI - Snažna poruka kineskog predsednika Sija "Peking nikada neće promeniti stav o Kosovu". Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podržao stav roditelja "Za smrt deteta trajno uzimati vozačku dozvolu". Istraživanja u Kijevu "Sunovrat rejtinga Zelenskog", piše list.

DANAS - U razmaku od dva dana MUP izveo dva neobična hapšenja i to zbog transparenata protiv predsednika Srbije: "Policija zabranjuje svaku kritiku Vučića". Šta predstavlja ostavka direktora Bezbednosno informativne agencije na početku predizborne kampanje: "Vulin želi da se biračima prikaže kao 'žrtva zapada'". Nalaz Demostatovih fokus grupa nakon događaja u Banjskoj: "Srbi na KiM se plaše Prištine i Srpske liste".

INFORMER - Železnik: "Dečak (3) izgoreo u požaru".

KURIR - Pod naslovom "Briga" o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa roditeljima dece koja su stradala u saobraćajnim nesrećama. O dešavanjima na Kosovu i Metohiji pod naslovom "Pakao za Srbe".

NOVA - Ko će ubuduće rukovoditi tajnom službom "Traži se novi poslušnik na čelu BIA", piše list. RIK morao da proglasi listu SPS nevažećom "Socijalistima potpise za izbore overavali 'fantomski' notari". Pod naslovom "Banjska, Vučko i meklaren u fiokama do izbora" - o tri slučaja koje vlast pokušava da zataška i skloni iz javnosti bar do 17. decembra.

POLITIKA - Premijerka Ana Brnabić posle sastanka sa kineskim liderom "Si Đinping u poseti Beogradu sledeće godine". Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević kaže "Prljava kampanja protiv Vučića nikad nije ni prestajala". Prema tvrdnjama mađarskih bezbednosnih službi "Talibani kontrolišu šverc migranata kroz Srbiju".

SRPSKI TELEGRAF - Izjava majke dečaka koji je juče stradao u požaru u Železniku "Ostavila sam ga da spava, vratila sam se, a kuća je gorela".

(Beta, 11.07.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »