Krkobabić: Od 164 porodice koje su danas dobile kuće, osam ima po četvoro dece

Beta 08.11.2023

Od 164 porodice kojima je danas dodeljena kuća, osam ima po četvoro dece, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić posle zasedanja Komisije za dodelu sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

On je, kako je saopštilo Ministarstvo, rekao da prednjači selo Jaša Tomić u opštini Sečanj, gde će se skućiti još sedam porodica.

Prosek godina starosti je, kako je rekao, i dalje ispod 30, a povećava se broj porodica sa više dece koje dobijaju kuće.

Krov nad glavom obezbeđen je za još 62 para, 67 pojedinaca i 35 samohranih roditelja - ukupno za 226 ljudi i 150 mališana. Time se broj dodeljenih kuća od početka godine popeo na 821, a od kada je počeo program 2021. godine na 2.484.

Zamenik predsednika Komisije, agroekonomista Milan Prostran rekao je da će na sledećem sastanku biti odlučeno o zahtevima koji su stigli do 1. novembra. {image2}

"Interesovanje je u porastu i prevazilazi sva naša očekivanja", rekao je Prostran. Među 164 odobrena zahteva mladima širom Srbije, nalazi se i pojedinac koji je uz kuću u selu Gornji Branetići kod Gornjeg Milanovca dobio i najveće imanje od 2,2 hektara. To je najveća okućnica od kako je, pre tri godine, počeo taj program Ministarstva za brigu o selu.

"U ličnim kartama današnjih dobitnika stojaće nove adrese prebivališta u 118 sela od severa do juga Srbije. Najviše kuća odobreno je danas u Somboru – 16, a na jugu Srbije najveće interesovanje je vladalo za Aleksinac gde se doseljava šest budućih vlasnika svoje prve nekretnine", navelo je Ministarstvo. {image3}

Dobitnik najveće kuće od 299 kvadratnih metara seli se u Novu Crnju, u selo Radojevo.

U najmanju kuću od 28 kvadratnih metara, u somborskom selu Kljajićevu, useliće se mladi bračni par.

Najjeftinija kuća ovoga puta koštala je 463.733,25 dinara i nalazi se u Donjem Ljubešu kod Aleksinca i u njoj će stanovati tročlana porodica.

(Beta, 11.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »