Koalicija NADA: Nacionalno pomirenje temelj budućnosti

Beta 09.11.2023

Koalicija NADA, koju čine Nova Demokratska stranka Srbije (Novi DSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), ocenila je danas da su nacionalno pomirenje i prevazilaženje ideoloških podela iz prošlosti, poput one na četnike i partizane, temelj budućnosti Srbije i srpskog naroda.

Predsednik Novog DSS Miloš Jovanović kazao je da se koalicija NADA zalaže za nacionalno pomirenje "kako se nikada više ne bismo delili na karađorđevićevce i obrenovićevce, na ljude koji su voleli Miloševića i na one koji su voleli Đinđića". "Kroz odgovarajuće školske sadržaje ćemo uzeti najbolje od svih, zasnovano na istorijskim činjenicama, bez neistina lažnih simetrija i bez istorijskih falsifikata. Samo konsenzus o prošlosti može biti temelj nacionalnog konsenzusa u budućnosti", naveo je Jovanović.  {Video1:}

Predsednik POKS Vojislav Mihailović ocenio je da se 80 godina posle Drugog svetskog rata, Srbi kao narod "koji je imao dva antifašistička pokreta i ima slavnu istoriju, moraju u istini izmiriti među sobom". "Samo sloga Srbina spasava nije samo slogan iz prošlosti, već mora biti osnova za budućnost", naveo je Mihailović.   

(Beta, 11.09.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »