Basta: Teško ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodeliti nacionalnu penziju

Beta 10.11.2023

Predsednik pokreta "Evropski put" i bivši ministar privrede Rade Basta podržao je danas inicijativu nastavnika, kao i bivših i sadašnjih učenika osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, da se dodeli nacionalna penzija nastavnici istorije Tatjani Stevanović, koja je teško ranjena tokom masovnog ubistva koje je 3. maja ove godine izvršio učenik te beogradske škole.

Basta je podsetio da je nastavnica istorije "teško povređena na svom radnom mestu tog kobnog 3. maja i doživela je traumu koja će je pratiti celog života jer je gledala kako stradaju njeni učenici od ruke njihovog druga iz razreda".

"Neizreciva tuga i bol preplavili su sve nas tog 3. maja gledajući stravične scene iz jedne škole na Vračaru u kojoj su do tada negovani prijateljstvo, dobri učenički rezultati i solidarnost. Neki roditelji su tog dana ostali bez svoje dece, teške traume urezale su se u pamćenje svih koji su prisustvovali masakru, a mnogo je propatila i porodica nastavnice istorije Tatjane Stevanović. Zbog teških povreda koje je tog dana zadobila njoj je otežan život i rad", rekao je Basta.

Dodao je da su država Srbija, građani i celokupna zajednica "dužni da joj pomognu".

"Ljudski je i solidarno razmotriti inicijativu da se Tatjani Stevanović dodeli nacionalna penzija kako bi joj bar minimalno, koliko je to moguće, bio olakšan predstojeći period", zaključio je Basta.

(Beta, 11.10.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »