Član predsedništva pokreta Otadžbina pozvao građane da glasaju za Narodnu stranku

Beta 18.11.2023

Član Predsedništva Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina“ Marko Jakšić pozvao je građane Srbije, da na izborima glasaju“ za Narodnu stranku Vuka Jeremića.

Narodna stranka je saopštila da je Jakšić taj poziv uputio naročito ljudima koji su morali da odu sa Kosova, "među kojima je i 40.000 onih koji su otišli za vreme vlasti" Aleksandra Vučića.

U saopštenju piše i da je Jakšić kazao za kanal Srbin info da je " Narodna stranka jedini i pravi izbor", jer se dosledno zalaže za odbacivanje ’francusko-nemačkog’ plana za nezavisnost Kosova.

Dodao je i da se ta stranka protivi ulasku Srbije u EU po cenu priznavanja nezavisnosti ’Kosova’ i uvođenju sankcija Rusiji, te da će, kako je ocenio doneti bolju budućnost Srbiji.

"Da je Jeremić bio po volji Zapada, danas bi sigurno bio generalni sekretar UN umesto Antonija Gutereša i, bez obzira što je bio predsednik Generalne skupštine UN, nije se dopao Americi i Zapadu", dodao je Jakšić.

Jakšić, po profesiji lekar, je naveo da Narodna stranka najviše podseća na Demokratsku stranku Srbije (DSS), dok ju je vodio Vojislav Koštunica.

Ocenio je i da "Novi DSS nije ono što je bio za vreme Koštunice", piše u saopštenju.

" Kritike koje predsednik Srbije upućuje na račun DSS-a dok ga je vodio Koštunica pokazuju kakvu su i koliku specifičnu težinu imali DSS i Koštunica“, rekao je Jakšić.

(Beta, 11.18.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »