Alimpić: 'Lažne' manjinske liste pojave se čim se izjednači broj članova vlasti i opozicije u GIK

Beta 25.11.2023

Član Gradske izborne komisije (GIK) u Beogradu Zoran Alimpić ocenio je danas da se "lažne" manjinske liste na beogradskim izborima pojavljuju kad god dođe do izjednačavanja broja članova iz vlasti i opozicije.

Alimpić je za list Danas rekao da, kada su naprednjaci i socijalisti predali svoje liste, vlast je dobila dva člana u Proširenom sastavu GIK-a, ali da se broj članova izjednačio kada je opozicija počela da predaje svoje liste.

"Svaki put kada dođe do izjednačenja, pojavljuju se lažne manjinske liste", kazao je Alimpić.

Prema njegovim rečima, u pitanju su liste Ruske stranke, "Dosta! Evropski put" nekadašnjeg ministra privrede Radeta Baste i lista "Da se vojska na Kosovo vrati" lidera Srpske desnice Miše Vacića.

"Tako je vlast povećala svoju glasačku mašinu u GIK-u jer sa Ruskom listom sada imaju 11 članova, a sa Vacićevim predstavnikom imaće 12. Sve opozicione stranke sada imaju ukupno 10 predstavnika", rekao je Alimpić.

Dodao je da je vlasti važan broj članova i u republičkoj i gradskoj izbornoj komisiji jer će, kada dođe do izbora, te komisije glasati o prigovorima, o eventualno ponavljanju izbora na nekom biračkom mestu, da li će neke kutije biti otvorene i da li će glasovi biti ponovo brojani.

(Beta, 11.25.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »