Vladimir Obradović: Ova vlast ne štiti žene, Beograd će posle promene vlasti biti siguran grad

Beta 25.11.2023

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović istakao je danas u razgovoru sa građanima da su ugašeni životi u femicidu, neizbrisive traume dece i tuga porodica dokaz da zakoni i strategije, kojima se vlast hvali, ne štite život i ne garantuju sigurnost žena.

"Kao kandidat za gradonačelnika ispred liste 'Srbija protiv nasilja' garantujem vam da će Beograd posle promene vlasti biti siguran grad u kome će žene imati podršku i pomoć jer nivo ravnopravnosti i sigurnosti naših majki, supruga, sestara, ćerki i koleginica i svih naših sugrađanki je pokazatelj u kakvom društvu živimo, odnosno kakvi smo kao ljudi", istakao je Obradović na Novom Beogradu, prenela je Stranka slobode i pravde.

On je podsetio da dvadeset osam žena nije dočekalo ovogodišnjih 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama u Srbiji, navodeći da je samo u poslednje dve decenije 400 dece izgubilo majke u femicidu.

"Umesto priča, potrebno je da se kao posebno krivično delo definiše ubistvo žena iz mržnje, uspostavi jedinstven registar nasilnika, oštrije kažnjavaju nasilnici, usvoji zakon o Alimentacionom fondu i uvedu druge mere koje garantuju ravnopravnost žena sa ciljem njihovog ekonomskog osnaživanja", predložio je Obradović.

Ali pre svega, rekao je, potrebno je da osudimo svaki oblik diskriminacije, agresije i nasilja ne samo tokom dana aktivizma nego uvek i na svakom mestu.

(Beta, 11.25.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »