Vuletić (Srbija na Zapadu): Iza napada na nas stoji i vlast i 'od vlasti birana opozicija'

Beta 28.11.2023

 Predstavnik izborne liste "Srbija na Zapadu" Zoran Vuletić je danas ocenio da i vlast i "od vlasti birana opozicija" stoje iza optužbi da je ta lista falsifikovala pojedine potpise podrške kooj dobila.

Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog forma je za portal Autonomija najavio podnošenje krivičnih prijava protiv NN lica zbog krivičnog dela falsifikovanja.

Predstavnici opozicione koalicije "Srbija protiv nasilja" u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) Beograda su u ponedeljak objavili da su falsifikovani pojedini potpisi podrške listi "Srbija na Zapadu".

Vuletić je ocenio da su se "poklopili politički interesi" vlasti Srpske napredne stranke i, kako je kazao, "najpromovisanije opozicione grupacije 'Srbija protiv nasilja' ".

"Vrlo je moguće - jer vlast ima najviše mogućnosti - da je vlast poturila lažne izjave pogotovo javnih ličnosti koje se letimičnim pogledom mogu prepoznati i time su servirali konferenciju za novinare drugoj strani, svojoj biranoj opoziciji, kako bi nas diskreditovali i umanjili izborni rezultat", rekao je on.

Dodao je da su i vlast i "birana opozicija" svesni da na taj način ne mogu oboriti listu "Srbije na Zapadu".

"Možda će nam umanjti izborni rezultat, ali neće izbeći naša pitanja o najvažnijim društvenim pitanjima oko kojih su oni očigledno saglasni, kao što su pristupanje NATO-u i EU, odnos prema susedima, promovisanje politike 'srpskog sveta' ", kazao je Vuletić.

Dodao je da će se "Srbija na Zapadu" pridružiti krivičnoj prijavi koju su najavili da će podneti članovi GIK-a iz koalicije "Srbija protiv nasilja".

Dodao je da će i lista "Srbija na Zapadu" sama podneti krivične prijave protiv NN lica zbog krivičnog dela falsifikovanja potpisa.

"Apsolutno odbacujemo da je bilo ko iz naše liste to organizovao i sproveo", rekao je Vuletić.

Dodao je da smatra "vrlo nekorektnim" to što su članovi GIK-a, kada su otkrili nepravilnost, prvo "pohitali" na konferenciji za novinare i, kako je ocenio, time stavili u drugi plan krivični postupak.

"Po našem sudu i verovanju, važnija im je diskvalifikacija političkog protivnika nego sprovođenja kvalitetnog sudskog postupka", ocenio je Vuletić.

(Beta, 11.28.2023)

Povezane vesti »

Komentari

Društvo, najnovije vesti »