Dačić: Srbija zahvalna što će posmatrači ODHIR pratiti dacembarske izbore u Srbiji

Beta 30.11.2023

Srbija je zahvalna što će posmatrači Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODHIR) pratiti i predstojeće parlamentarne izbore 17. decembra u Srbiji - rekao je danas u Skoplju njen ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je prenelo da je Dačić to rekao direktoru ODIHR-a Mateu Mekačiju, s kojim se sastao na marginama danas započetog ministarskog sastanka OEBS-a.

Dačić je rekao da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju izbornog procesa u skladu s preporukama ODIHR-a i da očekuje da će se nastaviti i saradnja u vezi s ostalim temama.

Sagovornici su ocenili da je dosadašnja saradnja Srbije i ODIHR-a bila prijateljska i partnerska, uz međusobno poverenje, "u cilju unapređenja izbornog procesa, jačanja demokratskih institucija i sprovođenja reformi u prioritetnim oblastima", piše u saopštenju.

Dačić je dodao da Srbija vidi ODIHR kao jedan od stubova OEBS i "nezamenjivog partnera u oblasti ljudske dimenzije OEBS i izgradnje demokratskog društva".

(Beta, 11.30.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »