Obradović poručio mladima: Na izborima birate sopstvenu budućnost, bićemo vam vetar u leđa

Beta 02.12.2023

Kandidat za gradonačelnika "Srbija protiv nasilja" Vladimir Obradović poručio je danas mladima da 17. decembra biraju između želje sadašnje gradske vlasti da nastavi da vlada i sopstvene budućnosti tako da je siguran da će podržati ovu izbornu listu."Pre svega garantujemo da će Beograd ponovo biti bezbedan grad, da će gradska vlast biti vetar u leđa a ne teg oko nogu mladima koji zaslužuju da žive kao što se živi u bilo kojoj drugoj evropskoj metropoli", istakao je Obradović, saopštila je Stranka slobode i pravde.

On je podsetio na istraživanje Konferencije univerziteta Srbije (KONUS) da samo 11 posto mladih tvrdi da će ostati da živi ovde, a da je čak svaka druga mlađa osoba bila žrtva nasilja i istakao: "Naša deca iz Beograda i Srbije odlaze trbuhom za hlebom, ali i mozgom za dostojanstvom".

"Lista 'Srbija protiv nasilja' garantuje da će se sprovesti ozbiljnu stambenu politiku Beograda koja će obezbediti mladima da plaćaju povlašćene rente za stanove i tako ih zaštititi od nerealnih skokova kirija za stanove zbog koji su mnogi bili očajni pre nekoliko meseci", naveo je Obradović.

Kako je istakao, plan ove izborne liste "garantuje mesto u vrtiću za svako dete, manji broj đaka u odeljenju, zdrav obrok za svakog đaka, uređena igrališta, stipendije za najbolje studente, specijalizacije za one koji žele da se usavršavaju, posao bez obaveze članstva u vladajućim strankama".

"Grad će obezbediti podršku mladim preduzetnicima i Beograd pretvoriti u start up inkubator i akcelerator", poručio je Obradović.

(Beta, 12.02.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »