Žujović za Betu: Šapić je pokazao da nema štofa za gradonačelnika

Beta 04.12.2023

Dejan Žujović, kandidat koalicije DJB-SDS-Otete bebe za gradonačelnika Beograda izjavio je danas da je Aleksandar Šapić bahatim ponašanjem i nepristojnim rečnikom pokazao da "nema štofa" za gradonačelnika.

Pulmolog Žujović je agenciji Beta kazao da Šapić nije ništa učinio ni na unapređenju zdravstvenog sistema u Beogradu.

"Aleksandar Šapić će 17. decembra tiho otploviti u zaborav kao i njegov prethodnik (Zoran Radojičić). Kakav je bio Šapić kao gradonačelnik najpreciznije će reći naši sugrađani. Ako su zadovoljni kvalitetom života u svom gradu, on će nastaviti s igrom. To bi značilo da su zadovoljni gradskim prevozom, da su zadovoljni kvalitetom vozila i da u svakom trenutku znaju za koje vreme mogu da stignu tamo gde su se uputili", rekao je Žujović.

Dodao je da osušeno drveće u gradu posmatra kao simbol mandata Aleksandra Šapića.

"Gradska vlast je sistematski uništavala zelenilo u gradu. Centar grada danas više priliči estetici Severne Koreje, potpuno dehumanizovan i bez ikakvog hlada u vrelim letnjim danima. Trotoari ovoga grada su opasni po život građana. Dok zidine Kalemegdana postojano stoje stolećima, popločani trotoari stari par godina svojim rupama povređuju građane", smatra on.

Žujović ističe da je Beograd i dalje grad bez kanalizacije u većem delu gradskih opština. "U njemu još ima neasfaltiranih ulica. Nema dovoljno vrtića. Škole izgledom pripadaju prošlom veku. Domovi zdravlja prokišnjavaju, a ambulante su potpuno zapuštene", ocenio je.

Dodao je da Beograđani ne mogu bez zakazivanja ni do svog lekara opšte medicine i da su deca i dalje žrtve zagađenog vazduha.

Prema njegovim rečima, grad investitorskom gradnjom na "bezobzirni" način menja svoju estetiku i identitet.

"Na grub i neprirodan način se pokušava da se centar Beograda zameni trgom sa spomenikom nepoznate cene", rekao je.

Žujović naglašava da je vreme Aleksandra Šapića pokazalo da se metropolom ne može upravljati bez dijaloga i razgovora s građanima i strategije da neke stvari moraju da budu prioritet.

"Umesto jelki od par desetina hiljada evra, bespotrebnih novogodišnjih ukrasa koji stoje mesecima, a grad to plaća, umesto nameštenih, kriminalnih tendera kojima se milioni evra izvlače iz gradske kase – prioritet mora da bude čovek ovoga grada i njegov život", istakao je on.

"Šapić je pokazao zašto je bio sjajan vaterpolista. Neko mu je dodavao loptu. Kada je došao u poziciju da mora da je dodaje – pokazao je ružno lice. Bahatim ponašanjem, nepristojnim rečnikom, lošom komunikacijom s javnošću pokazao je da nema štofa za gradonačelnika", zaključio je Žujović.

(Beta, 12.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »