Krkobabić: Dodeljena kuća na selu od čak 261 kvadrata

Beta 04.12.2023

Kuća na selu od čak 261 kvadratnog metra i 20 ari placa u Srpskoj Crnji dodeljeno je danas porodici Miučin, Mariji i Damiru sa jednogodišnjom ćerkicom, rekao je ministar za brigu o selu Milan Krakobabić.

On je kazao da je dodeljeno još 177 seoskih kuća širom Srbije u 70 lokalnih samouprava.

Prednjači Sombor sa 11 kuća, a na jugu Pirot sa pet. Sela sa najviše dodeljenih kuća, po četiri, su somborsko Svetozar Miletić i Ostojićevo u Čoki.

  

"Time je krov nad glavom steklo još 257 odraslih i više od stotinu dece", izjavio je Krkobabić posle poslednje ovogodišnje odluke Komisije za dodelu seoskih kuća sa okućnicom.{image2}

Predsednik Komisije i rektor Beogradskog univerziteta Vladan Đokić rekao je da je to izuzetno značajan projekat koji doprinosi vraćanju mladih na selo i ostanku Srbije.

"Osim što se nekada napuštene kuće ponovo oživljavaju, aktiviraju se i okućnice. Treba nastaviti i naredne godine, jer je jedan od najboljih Vladinih programa i sve čestitke ministru Krkobabiću koji svojim inicijativama na najbolji način oporavlja sela Srbije"", istakao je Đokić.

Dok je najskuplja kuća na selu dodeljena u okviru tog programa i dalje oko 1,2 miliona dinara, najjeftinija je ovoga puta procenjena gotovo upola manje, s nalazi se u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Najmanja kuća koja ima 28 kvadrata biće dom porodici u bačkom selu Kljajićevo. Najveću okućnicu od oko 85 ari koristiće samohrana majka iz sela Venčane kod Aranđelovca.

(Beta, 12.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »