Dveri: Nameštanje tendera za fabriku vode u Temerinu, pokazatelj da se nastavlja pljačka građana

Beta 04.12.2023

 Predsednica pokrajinskog odbora Dveri Ivana Stojanovića ocenila je danas da je odluka opštinskih vlasti u Temerinu, da na tenderu za izgradnju fabrike vode, bude izabrana jedina firma koja je na njemu učestvovala "jasan pokazatelj da se pljačka građana nastavlja".
"Firma GAT, koja je izabrana na tenderu, je ovu investiciju procenila na iznos od 1,6 milijardi dinara, sa rokom izvođenja od dve godine. Konkurenata za ovu ponudu nije bilo, tako da se ponuđena cena morala prihvatiti, a rok je dovoljno dugačak da se ni kontrola trošenja novca ne može kvalitetno obaviti", navela je Stojanović u saopštenju.

Dodala je da se na fabriku čekalo 20 godina, a da je pre dve godine, zbog raznih mahinacija i žalbi ponuđača na odluke tenderske komisije, poništen tender, dok građani Temerina, Bačkog Jarka i Siriga piju otrovnu vodu.

"Pored ovoga, treba ukazati na dugogodišnju nebrigu vlasti SNS u opštini Temerin oko ekologije i zdrave životne sredine, jer u opštini još uvek nema gradske kanalizacije. Za to vreme, dok se dve godine bude čekalo na izgradnju fabrike vode građani opštine Temerin i deca u toj opštini piće, nažalost, i dalje otrovnu vodu", navela je Stojanović.

(Beta, 12.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »