Ljajić proglasio pobedu u Novom Pazaru

Beta 17.12.2023

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić proglasio je večeras ispred sedišta te partije u Novom Pazaru pobedu na lokalnim izborima.

"Nije pobeda kakvu smo očekivali, ali je pobeda", rekao je Ljajić sa krova kombi vozila, odakle se obratio članovima i simpatizerima SDP-a.

On se zahvalio svim aktivistima, "koji su omogućili" da njegova partija u konkurenciji, osam stranaka i koalicija na lokalnom novou u Novom Pazaru, osvoji najveći broj glasova.

Ljajić je ocenio i da će SDP voditi grad i u naredne četiri godine.

"Pred nama je još puno posla, a u opštini (upravi grada) moramo sprovesti brojne promene", rekao je Ljajić.

U Novom Pazaru, prema nezvaničnim rezultatima lokalnih izbora, lista “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” osvojila je najviše glasova, više od 17.000, što će im doneti 19 od 47 odborničkih mandata, objavio je večeras radio Sto plus.

Drugo mesto pripalo je Stranci pravde i pomirenja (SPP) sa nešto više od 10.700 glasova, odnosno, 12 odborničkih mandata, a treće Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka sa oko 9.000 glasova ili 10 mandata.

Koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije osvojila je blizu 4.500 glasova što će im, najverovatnije, doneti pet mandata.

Cenzus je prešla lista Građanskog pokreta Sandžaka sa više od 1.300 glasova, pa bi u lokalnom parlamentu Novog Pazara trebalo da imaju jednog predstavnika.

Ispod cenzusa ostale su liste Stranke slobode i pravde sa oko 700 glasova, Koalicije za mir i toleranciju sa oko 300 glasova, dok je lista Bošnjačko srpskog saveza osvojila manje od 100 glasova.

(Beta, 12.17.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »