Веселиновић (Србија против насиља): Врло упитни резултати избора

Бета 18.12.2023

 Носилац листе "Србија против насиља" на београдским изборима Добрица Веселиновић изјавио је данас да је та листа указивала на бројне нерегуларности током читавог изборног процеса због чега су, како је рекао, врло упитни резилтати.

Веселиновић, представник Зелено-левог фронта који је део коалиције "Србија против насиља" је за телевизију Н1 казао да је позив људима на улицу "њихов финални механизам".

Он је рекао да је позив на протест (вечерас у центру Београда) каснио зато што су радилии са људима у Градској изборној комсији, контролорима и, како је додао, обрађивали велики број нерегуларности за тај дан.

"Ми не можемо да контролишемо шта СНС говори, чекали смо да сакупимо велики број приговора и нерегларности и изађемо са тачним подацима", рекао је Веселиновић.

Видели смо, како је истакао, "јако софистицирани начин прекрајања воље бирача у Београду и Србији", пише на сајту телевизије Н1.

Према његовим речима, цео изборни процес и изборни дан протекли су "врло нерегуларно и врло су упитни резултати".

Упитан због чега је та листа толико дуго чекала да изађе са реултатима, Веселиновић је навео, да не могу да износе паушалне процене.

Реаговали су, како је казао на дешавања у Арени, "и да су их том приликом напале присталице приватног обезбеђења".

"Реаговали смо на то, али су наши људи били физички избачени. Пријавили смо то и полицији и институцијама које су нам на располагању", навео је Веселиновић.

Додао је да су чланови листе Србија против насиља у РИК-у и ГИК-у "алармирали, реаговали раније о неправилностима, поднели пријаве, тужбе", све што је, како је казао, могло институционално.

"Наш финални механизам је да позовемо људе на улицу", казао је Веселиновић, наводећи да протест није игра.

Током изборног дана десио се, како је навео Веселиновић, цео спектар прекрајања и куповине изборне воље што је утицало да СНС има оволику разлику.

Веселиновић је казао да се у овом тренутку пишу примедбе и приговори за шта постоји рок од 48 сати.

"Није питање мандата овде, овде је ствар да је наше друштво у кризи, да не знамо кога смо у ствари изабрали. Оволика интервенција у изборни процес није оно што су људи желели да изаберу", рекао је он.

(Бета, 12.18.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »