Gore nego u bahmutu: Ukrajinski vojnici umiru pre nego što stignu na drugu obalu reke: "Ovo je samoubilačka misija, gazimo po telima saboraca"

Blic 19.12.2023
Gore nego u bahmutu: Ukrajinski vojnici umiru pre nego što stignu na drugu obalu reke: "Ovo je samoubilačka misija, gazimo po…

Ukrajinski marinci dva meseca predvode napad preko reke Dnjepar u južnom regionu Herson, a cilj je povratiti teritoriju od ruskih snaga. Operacija je najnoviji pokušaj Ukrajine da u protivofanzivi, koja je ocenjena kao neuspešna, probije rusku odbranu na jugu i preokrene tok rata.

Vojnici i marinci koji su učestvovali u prelazu Dnjepra opisali su ofanzivu za “Njujork tajms” kao brutalnu i uzaludnu. Tvrde da su brojni vojnici umirali čak i pre nego što su stigli na drugu stranu obale. Šestorica vojnika sa kojima je pričao “Tajms” opisala su brutalne borbe. Tražili su anonimnost, dok su njihovi komandanti odbili da dozvole novinarima posetu vojnim jedinicama u Hersonskoj oblasti. - Noću smo sedeli u vodi, granate su padale svuda oko nas.

Pročitajte još

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »