"Rođena sam bez materice, surogat majčinstvo mi je bila jedina opcija": Kristina iz Šapca je išla u Ukrajinu kako bi našla ženu koja će joj roditi dete: "u Srbiji su nas svi osudili"

Blic 19.12.2023
"Rođena sam bez materice, surogat majčinstvo mi je bila jedina opcija": Kristina iz Šapca je išla u Ukrajinu kako bi našla…

Kristina Savić iz Duvaništa kod Šapca rođena je bez materice. Kako bi se ostvarili kao roditelji, ona i njen suprug odlučili su da pomoć potraže u inostranstvu, i to od surogat majke. Kristina se uključila u "Jutro na Blic", gde je ispričala kako je tekao čitav proces i u kojoj su sada fazi.

Vest da je pevačica Marija Šerifović dobila sina preko surogat majke u Kaliforniji pokrenula je važnu temu surogat majčinstva u Srbiji. Prema ovakvom vidu ostvarivanja potomstva u svetu su podeljeni stavovi. Kod nas zakon ne dozvoljava surogat majčinstvo, pa su oni koji žele da se ostvare u ovoj ulozi primorani da pomoć potraže u inostranstvu. Kristina i njen suprug jedni su od njih. - Ja sam žena rođena bez materice. Surogat materinstvo jeste moja jedina nada.

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »