Obezbeđenje Skupštine traži od novinara da napuste zgradu u kojoj je RIK

Beta 20.12.2023

Obezbeđenje Narodne skupštine u Ulici kralja Milana gde je sedište Republičke izborne komisije (RIK) tražilo je od novinara, koji prate štrajk glađu poslanika koalicije "Srbija protiv nasilja" zbog izbornih nepravilnosti, da napuste zgradu.

Interesantno da je novinarima prethodno pregledana akreditacija i pušteni su u zgradu kako bi izveštavali o štrajku glađu poslanika opozicije.

Kako su izvestili reporteri televizije N1, obezbeđenje im je samo reklo da su promenjene bezbednosne procedure i da moraju da napuste zgradu Narodne skupštine.

Poslanik i član koalicije "Srbija protiv nasilja" Srđan Milivojević potvrdio je da su se očigledno promenile bezbednosne procedure jer danas ističe rok za predaju prigovora na regularnost izbirnog procesa.

On je dodao da živimo u neverovatnoj zemlji u kojoj je novinarima zabranjeno da uđu u Narodnu skupštinu i rade svoj posao, dok je, sa druge strane, moguće da osumnjičeni kriminalac Darko Šarić, koji je u zatvoru, dobije, ili mu neko unese pet mobilnih telefona.

"Da li je ovo postala privatna zgrada predsednika Skupštine Vladimira Orlića. Da li je upisao u imovinsku kartu", pitao je Milivojević.

On je dodao da će se poslanici koalicije "Srbija protiv nasilja" koji se nalaze u Narodnoj skupštini danas sastati sa svojim predstavnicima u RIK-u kako bi dogovorili način na koji će predati prigovore na izbirni proces.

"Slika o ovim izborima se ubrzano menja. Oglasili su se i američki senatori koji kažu da izbiorni proces nije bio sproveden u skladu sa demokratskim procedurama. A to što Bilčik (izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju) kaže da je bilo malo krađe, pitam ga koliko je to krađe potrebno da bude po standarima njegove Slovačke ili EU i kako bi se proveo kada bi tako nešto rekao u svojoj rodnoj Slovačkoj", naglasio je Milivojević.

On je istakao da svi poslanici sa liste "Srbija protiv nasilja" kojima je odobren ulaz u zgradu Narodne skupštine pružaju podršku i pomoć poslanicima koji su stupili u štrajk glađu Mariniki Tepić i Mikiju Aleksiću i vode računa da oni budu u dobrom psihofizičkom stanju.

(Beta, 12.20.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »